HYGGE I GIGANTISKE MÆNGDER

You have been ghosted!

ghosting-dating-breakupJa, de sociale medier er et emne som virkelig optager mig disse dage, med alt hvad det indebærer. Som bekendt benytter vi dem som aldrig før, lige indtil noget nyt rammer os. Men kan det virkelig være rigtigt, at vores måde at håndtere hinanden og ikke mindst os selv på, smuldrer mellem fingrene (eller skærmen om man vil). You loose some and then you loose some more. Armen altså, hvad er det dog for en tid vi lever i? Og nu kommer jeg helt sikkert til at lyde som en anden momse, men det er der altså også grund til, skulle jeg mene. De sociale medier gør nemlig, at vi ikke længere behøver at have konstant pli over for hinanden, som var det i den virkelige verden. Jeg har efterhånden hørt alt for mange historier om hvor let det er blevet ikke at svare i den virtuelle verden eller pludseligt forsvinde som en anden fatamorgana. Hertil er der kommet et helt nyt begreb nemlig, Ghosting som er det faktum, at flere og flere, specielt på Happn og Tinder, lige pludselig stopper al korrespondance, også på trods af en eventuel date eller flere af selv samme slags. Det virker underligt for mig, er vi blevet så ufatteligt konfliktsky når det gælder brud og dét at skulle sige nej til andre? Jeg mener jo selv at hvis vi har valgt at sige a/ja, så må vi også kunne have den integritet at kunne sige b/nej. Jeg har selv for nyligt været på en date, hvorefter vedkommende svarede mig en enkel gang, og efterfølgende var det som om at han bare var pist væk. Puf sagde det, og så hørte jeg ikke mere fra ham, selvom at jeg jo rent faktisk kunne se ham på appen.o-GHOST-570 Det er en underlig verden, for samtidig med at jeg fascineres over den og dens utallige muligheder, så er jeg lige så tilbøjelige til at se mig sur på den, og ikke mindst dating apps’ene. For hvis det virkelig er blevet den måde vi dater på i et moderne teknologisk samfund, så synes jeg også af ren respekt, at det burde være en selvfølge at forklare sig hvis kemien simpelthen ikke er der. For det er der jo som sådan ingenting galt i, det er jo hverken noget man kan måle eller veje, men noget som enten er der eller ikke er der. Måske er tilgangen til nutidens dating bare massiv anderledes end nogensinde før. For nok har der i mange år floreret datingprofiler på internettet, men efter at det er blevet så nemt at oprette og downloade de nye og smarte dating apps på sin smartphone, er mulighederne altså tættere på end nogensinde før. Det er blevet meget mere overskueligt. Dette kan jeg specielt se på mig selv og min omgangskreds som har en tendens til hellere at ville downloade disse, frem for at oprette en datingprofil på en eventuel datinghjemmeside, som egentlig også virker mere tabubelagt. Derfor er det også blevet lettere bare at forsvinde, i og med at vi jo bare kan slette appen igen uden at nogen informationer om os bliver gemt eller delt med modtagerene. Det er simpelthen umuligt at finde frem til, medmindre vi selv uddeler dem. Fordi vi mødes i denne virtuelle verden, og måske blot ser hinanden som en profil med et tilhørende billede, en slags robot uden følelser, bliver det også per automatik nemmere at sætte sine medmenneskelige følelser på standby.  Ghosting er, på trods af dets ordlyd og betydning, et moderne term som ikke er så usynligt som det lyder. Det er til at føle og mærke på, helt lige som at blive ignorereret på bedste oldschool vis.

ghosting-1

Hvad man kan gøre for at undgå netop dette, ja, det er der mange råd for, blandt andet ovenstående opskrift. At blive nonne og opgive mændende (eller kvinderne derimod) for good er måske en plan på kort sigt, men på den lange bane er det vidst ikke helt så holdbart som det lyder i teorien 😉

Husk at I atid kan følge min blog på bloglovin og instagram @Isabellafrom

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HYGGE I GIGANTISKE MÆNGDER